Zimní sezóna začíná. Barbar obhajuje ...nejen ligu !

13.11.2014 18:34

Podzim kromě konce fotbalových soutěží, přináší i každoroční začátek zimní futsalové sezóny v regionu. Do dlouho očekávaného kolotoče Futsalové ligy UH, proloženého několika turnaji, vstoupí futsalisté týmu AVE BAR BAR. 

Obhájce loňského prvenství, který na stupních vítězů stanul i v předcházejících dvou ročnících, již zná své soupeře v základní skupinové části soutěže. Neminou ho souboje s Alkosamci či s nováčkem MDFK. První kolo ligy se odehraje v sobotu 22.11 v hale gymnázia v Uherském Hradišti. Hrát se přitom mělo již tuto sobotu 15.11. „Posunutí nám vyhovuje, stále ještě nevím s kolika hráči mohu pro tuto sezónu počítat,“ vysvětluje kapitán týmu Tomáš Ohnutek, značnou marodku a bídnou kázeň. Minimálně celé zimní období bude postrádat hned trojici klíčových hráčů Adama Zelinku, Jana Bartoše a Lukáše Malého. První dva jmenovaní podstoupí v nejbližší době operaci kolene. Adam, který na jaře pověsil kopačky na hřebík, se nově věnuje atletice. Tomuto sportu taky obětuje značnou část zimního období a přípravu, na letní útok na limity kvalifikace na OH 2016 v Riu. „Adam je pro nás velká ztráta, otázkou by však byla jeho herní praxe, která mu přes rok vypadla,“ vyjádřil obavy Ohnutek. Další velkou ztrátou je absence Jana Bartoše. Jeňa podstoupí artroskopii kolene. „Počítám s tím, že bude chybět celou zimu, nevzdávám se ale šance brzkého uzdravení. Dřív než po novém roce to ale nebude,“ dodává se zachmuřelým výrazem kapitán. Jan Bartoš se vyjádřil ke svému zranění takto: „ S kolenem jsem měl problémy prakticky celý fotbalový podzim, takže zákrok už byl nezbytný. Na futsalovou sezónu jsem se těšil, ale nedá se nic dělat. Kluky budu chodit podporovat jak nejvíc budu schopný.“ Zásadní nevyhnutelná změna bude i v obranné řadě, a to absence hlavního pilíře Lukáše Malého, což určitě nepotěší fanoušky defenzivního fotbalu. 

Podle jeho slov již s Bossem Václavem Vaďurou spřádají taktické plány. Podařilo se nám získat i tiskové vyjádření Bosse Vaďury. „ S Horym (Martin Horák) jsme během roku rozebrali strategii a naše cíle před nacházejícím vrcholem roku.“ Pomyslným vrcholem by měl být Štěpánský turnaj v Uherském Hradišti, kde bude BARBAR obhajovat bronz z loňského ročníku. „Ve futsalové lize je naším cílem pochopitelně obhajoba trofeje, která pro nás bude daleko těžší než loňský triumf.“ je přesvědčen Ohnutek. Nesmí se také opomenout ani amaterské MČR v Praze, kde vedení týmu vyhlašuje "FINAL FOUR" a obhajoba triumfu na prestižním Novoročním trunaji v Hustopečích.


Rozlosování futsalové ligy UH 2014/15

Skupiny "A"
1. AVE Bar Bar
2. ALKO Samci
3. Deportivo
4. FC BB
5. Ajax Mistřice
6. 4Fun_Team
7. MDFK

Skupina "B"
1. FT Terasa bar
2. Party Hard
3. Labužníci
4. Banda
5. Dejnambura
6. Caramba
7. FC Efekt


Přehled zimních turnajů:

6. - 7. 12. 2014 - AZ SPORT AGENTURA CUP v HLUKU
14. 12. 2014 - MISTROVSTVÍ ČR (OVB CUP) v PRAZE 
26. 12. 2014 - ŠTĚPÁNSKÝ TURNAJ UH
3. 1. - 4. 1. 2015 - NOVOROČNÍ TURNAJ HUSTOPEČE


 

Zpět