REPORT: Futsalová liga - nádstavbová část poslední kolo

20.01.2013 23:48

Barbaři vítězem i nádstavbobé části !

Na barbary čekal v posledním kole nástavbové část velmi náročný program. Hned z rána v úvodním utkání kola změřili síly se sebevědomou Terasou Velehrad. Vstup do utkání se vydařil. Propagační střelu vyslal Tomáš Střelec skrz paže brankáře Hájka a míč se ocitl náhle za brankovou čárou - 1:0. Samotný autor branky nevěřícně kroutil hlavou. Zápas byl svázán zejména takticky a první poločas nám moc šancí nenabídnul. Když už ke střele došlo, výborný Kohoutek vše lapil. Ke konci prvního poločasu se Terasa dočkala vyrovnání. Ale byli to právě barbaři, co se opět dostali do jedno brankového vedení. Zásluhou Adama Zelinky, který dostal přesný pas od Bělíčka a přesnou trefou mezi nohy brankáře se nemýlil. Obrana barabrů byla na pozoru a odrážela útočné výpady Terasy. Druhý poločas byl mnohem otevřenější a oba týmy se dostávaly častěji do čistých šancí. Většinou však neúspěšne. Jeden rychlý protiútok se barbarům podařilo využít, když překonal Hájka opět střelou mezi nohy tentokrát Lukáš Malý. V závěru se Terasa zmohla už jen na snížení. AVE Bar Bar zdolal dosavadního lídra soutěže 3:2!

Derby, odvěcí rivalové či podobné přívlastky - tak takový podtitulek se skrýval před druhým utkáním s FC Labužníky. Oba týmy postrádaly řadu opor a v takových utkání se stává ledaccos. Jak by citoval František Straka: "Derby nemá favorita!". Utkání bylo více než vyrovnané, dle toho také skončil první poločas - 0:0. V 2. poločase se po chybě Zelinky dostali Labužníci do vedení, kde na "lišácké" triky exbarabara Tomáše Klvaňi byly Kohoutkovy čarovné ruce příliš krátké. Zanedlouho bylo na straně barbarů veseleji. Jan Gavenda po narážečce s Horákem srovnal na 1:1. Neuplynulo mnoho času a Gavenda nastavil tzv. "hokejku" a zvýšil na 2:1. Barbaři tak byli mnohem klidnější a odrazilo se to v herním projevu, kde byli přímočařejší. Na konečných 3:1 se trefil tradiční střelec Adam Zelinka, jehož střela měla parametry borce na konec. "No ty vole, ta Zeliho střela, z ní jsem ani nemohl pokojně usnout" spytoval otevřeně Pavel Moravčík, kterého musela zahřívat u srdce pouze přítomnost starších dam v hledišti. O služby Adama Zelinky se zajímá česká futsalová dvojka Tango Brno. Konkrétní nabídka barabru však nebyla dosud předložena. "Minulý týden jsme si párkrát mailovali, šance by byla, ale dávám přednos své nové práci a především své rodině a přítelkyni. A taky nemám kde přespávat" přiznával Adam Zelinka.

Ave Bar Bar tak obhájil prvenství v tabulce ze základní části. Příští týden barabři vyráží do bojů o cenné kovy s osmým týmem tabulky - Ajaxem Mistřice.

Konečná tabulka před playoff:

Zpět