REPORT: Futsalová Liga 2013/2014 - II. kolo

25.11.2013 17:11

Do druhého kola vstoupili barbaři v mnohem lepším počtu a především herně to připomínalo futsal, na jaký jsme u kluků zvyklí. Stále si svůj debut v letošním ročníku neodbyla čvteřice hráčů plnící si své klubové povinnosti Lukáš Sadílek a Lukáš Ohnutek, dále také Jan Bartoš a Martin Horák, kteří bohužel nerozbouřili parkety v hale, nýbrž parkety taneční. Nucený výpadek Tomáše Střelce je zaviněn nepříjemným zraněním, předpokládá se téměř měsíční rekonvalescence.

Letos poprvé, nebo vůbec poprvé se představili Fíci Kněžpole a hned proti obhájci stříbra. Z počátku se zdálo, že je jen otázka času, kdy se podaří barbarům překonat obranu Fíků, ale opak byl pravdou. Neprostupná obrana domácích ničila barbarské nájezdy a vyrážela do rychlých protiútoků, kde však vzápětí o míč rychle přišla. Hattrickem se mohl pyšnit čerstvý dvaadvacetiletý oslavenec Jan Holub, své brankové příležitosti však s přehledem neproměnil. Tak jako v minulém kole se první půle hrála bez branek. Adam Zelinka slova sudího bral vážně. "Adame, musíte dát branku" tyhle prostá slova vyvolala v hráči neskutečnou touhou po brance. Tento moment byl zkrátka zlomový. Z rychlé rozehrávky Zelinka vybojoval roh, který rozehrál s Prajzou a Zelinka uklidil míč přízemní střelou k pravé tyči - 1:0. Spalování šancí barbaru to jest hlavní zbraní soupeře, bohužel tomu tak ani nebylo dnes. Necelých 5 minut před koncem si vzal míč Zelinka obešel dva hráče a znemožného úhlu obelstil i překvapeného brankáře - 2:0. O minutu později ve spolupráci Ohnutek, Prajza po volném kopu, který byl dokonale zahrán, Ohnutek netrefil zcela prázdnou branku z bezprostřední blízkosti. Ani nejčastější vyzyvatel kněžpolského brankáře Lukáš Malý se sedmy střeleckými pokusy neuspěl. Fíci Kněžpole vs. AVE Bar Bar 0:2 - výsledku by však odpovídal čtyřnásobnější rozdíl.

Zajímavější pro samotné hráče obou týmu mohlo být druhé utkání - AVE Bar Bar vs. FC Dejnambura. Zakladatelé klubu, rovněž nováček ligy, je dvojice exbarbarů Bělíčka a Gavendy. V utkání rychle získali otěže zápasu domácí, když po 2. minutách zlomil obranu hned 2x excelentní Slaný. Dejnambura byl v první půli vyrovnaným soupeřem a kontaktní brankou snížil na 2:1. Barbaři po obdržené brance lehce polevili. Těsně před půlí se mohl konečně radovat oslavenec Jan Holub. Skluzem po zadku přes celé pokutové území zvýšili na 3:1. Diváci se mu odměnili bouřlivým jásotem. Lepší vstup do druhé půle zažili hosté a střelou Kučery opět snížili. Hosté se znovu tlačili do rozhozené obrany barbarů, jenže následný protiútok zakončil premiérově debutant Svízela - 4:2. Ve žlutočerném dresu si opravdu liboval. Jenže hosté nesložili zbraně a po připravené akci dovezl míč do prázdné brány Gavenda - 4:3. Sudí Botek šest minut před koncem nařídil při nepřehledné situaci nesmlouvavě rohový kop. Slaný s Prajzou rozehráli standartní situaci a Slaný přidal svůj první hattrick v nové sezoně a upravil tak konečné skóre na 5:3. Ve zbytku zápasu dominoval barbar, dominoval však i v neproměněných gólových situací. Před začátkem utkání si Pavel Kučera až neoprávněně dobíral našeho nejlepšího střelce týmu Adama Zelinku, to se podepsalo pod jeho bídný výkon.

Zpět