REPORT: Finálový den Futsalové ligy 2012/2013

31.01.2013 15:04

Barbaři stříbrní !!!

Základní i nádstavbovou část ligy AVE Bar Bar ovládl, byl pouze jednou poražen. V pořadí byla změna pro letosní ročník v podobě playoff. Barbaři se opět museli obejít bez nejlepšího střelce týmu Lukáše Sadílka, brankářské jedničky Štěpána Kohoutka a také útočného dua Prajza, Slaný. Na poslední chvíli se barbarům podařilo sehnat náhradu do brány - šestnáctiletého Radka Janečku.

Ve čtvrtfinále Barbary čekal již avizovaný 8. tým ligy Ajax Mistřice. Cíl byl jasný: postoupit a hlavně se nezranit. Barbaři dle toho hráli hodně opatrně a souboje často vynechávali. Dá se říci, že až přemotivovaný tým z Mistřic to v osobních soubojích krapet přeháněl. První to pocítil Martin Horák, který dostal ostrým loktem do obličeje. Barbaři na to odpověděli nejlepším možným způsobem. Čtyři rychlé branky po sobě je posadily na koně. Do černého se trefili Bělíček, Horák, Malý a Zelinka. Vzrůstající agresivita Mistřic byla znát a díky ní se Ajaxu podařilo ke konci první půle skórovat. V druhém poločase padla už jen jedna branka. Po krásném rohovém signálu z učebnice Karla Brucknera, které sehrálo trio Bělíček, Horák a Ohnutek. Přičemž první jmenovaný uklidil míč za brankovou čáru. Konečný čtvrtfinálový výsledek: AVE Bar Bar vs. Ajax Mistřice 5:1.

Do semifinále dále postoupili ALKO Samci, Deportivo Kostelany a Terasa Bar Velehrad. Předem určený los přiřadil barbarům Deportivo Kostelany. Nutno podotknout, že barbaři nikdy nedokázali ve vzájemných duelech Deportivo porazit. V první půli se oba týmy často dostávaly do šancí. Padaly tyčky i břevna. I tak se skóre v prvním poločase neměnilo - 0:0. Jak už je zvykem, zápasy s Deportivem jsou hodně opatrné. A byl to právě Adam Zelinka, který poslal barbary do vedení. Nechytatelnou tvrdou ránou vymetl pravý růžek šibenice. AVEčko chtělo utkání dohrát v klidu ve vlastní řežii. To se však nestalo, spíše to vypadalo na tipickou alibistickou hru, kterou potrestal Horký. Bylo srovnáno. Neuběhli ani dvě minuty a Deportivo se dostalo dokonce do vedení. Barbaři dokázali odpovědět, kdy po kombinační souhře Ohnutka a Suchého, zakončoval do prázdné brány opět Adam zelinka. Při konečném hvizdu svítil na ukazateli skóre remízový stav 2:2. O postup do finále rozhodoval tedy penaltový rozstřel. Horák, Ohnutek a Zelinka své pokutové kopy proměnily, Deportivo taktéž. Čtvrtá série znamenala náhlou smrt. Znovu se na značku pokutového kopu postavili hráči Horák a Ohnutek. Opět se nemýlili. Barbaři provedli zásadní změnu, do brány poslali rekreační dvojku týmu Jana Holuba. Na poprvé sice neúspěšně, ale v 5. sérii uklidnil svoje nervy a jeho levé koleno barbary poslalo do finále. AVE Bar Bar vs. Deportivo Kostelany 3:2 p.p.

AVE Bar Bar a FT Terasa Bar Velehrad splnily úlohy favoritů a postoupili do finále. K utkání barbaři nastoupili v psychické pohodě. Předem stanovený cíl "bedna" byl splněn. Divák by čekal nejspíš opatrnou hru obou mančaftů, tzv. do plných. ale byl to přesný opak. Hrálo se ve vysokém tempu a obrany obou týmů měly z úvodu den otevřených dveří. Do vedení se dostal AVE Bar Bar. Přízemní střelou k tyči se radoval střelec Lukáš Maly. Lukáš Malý měl mimo jiné velice náročný program - čtvrfinálový duel, přátelský zápas ze Zlínem a hned po něm zase rychle frčel na finále. Barbaři mohli jít do dvou brankového vedení, kdy skóre mohl navýšit po rohovém kopu Ohnutek, který na hranici vápna trefil spojnici brány. Do přestávky stačil vyrovnat dělovkou z dálky Mikulčík, brankář měl absolutně zakrytý výhled. Po přestávce zaznamenal branku Soviš. Po brance nesportovně odkopl míč Mikulčík, následoval dvou minutový trest. Přesilová hra se barbarům vůbec nepovedla. Barbar pak už hodně riskovali a došlo i na powerplay. Ve kterém dvakrát obdrželi branku z přečíslení. Konečný finálový stav AVE Bar Bar vs. FT Terasa Bar Velehrad 1:4.

Výsledky finálového dne:

Finále
FT Terasa Bar Velehrad vs. AVE Bar Bar 4:1 (1:1)

O 3. místo
ALKO Samci vs. Deportivo 8:2

Semifinále
AVE Bar Bar vs. Deportivo 3:2 po pen. (0:0)
FT Terasa Bar vs. ALKO Samci 5:1

Čtvtrfinále
AVE Bar Bar vs. Ajax Mistřice 5:1 (4:1)
Deportivo Kostelany vs. FC Labužníci 5:3 (1:0)
FT Terasa Bar Velehrad vs. Bálešáci 7:3 (3:3)
ALKO Samci vs. FC Banda 5:3 (1:1)

o 15. místo: 4FUN_Team vs. 1.FC Štěpnice 5:2 (3:1)
o 13. místo: FC Defect 2010 vs. FC Total MIX 3:7 (2:2)
o 11. místo: Party Hard C.F. vs. Bílovice 5:4 po pen. (2:2)
o 9. místo: Grasshoppers vs. FC Derfla 6:5 po pen.(3:3)

 

Zpět