REPORT: Futsalová liga - nádstavbová část pro PLAYOFF

07.01.2013 19:02

Neuběhl ani týden po novém roce a liga odstartovala zápasy nádstavbové části o lepší výchozí pozice do playoff. Realizační tým barbaru musel se sestavou improvizovat hned v úvodním utkání této nádstavbové části. Pro většinu hráčů barbaru začala zimní příprava nebo také reprezentační povinnosti. Ale byli zde i takoví, kteří upřednostnili zápas v lize na úkor odpočinku a regenerace.

V prvním zápase nadstavbové části, přivítal tedy vedoucí, ale značně oslabený Ave Bar Bar celek Bandy Staré Město. Už od začátku bylo jasné, že to bude urputný a těžký boj. Banda se dostala do vedení po krásné křižné střele, kdy Jan Holub, který musel vyměnit hráčský dres za brankařský, neměl šanci. Barbar kontroval o chvíli později, kdy Suchý dopravil míč do sítě. O pár minut bylo ještě veseleji, po přihrávce Suchého se k míči dostal Zelinka a z otočky nedal hostujícímu golmanovi šanci. Co víc si mohli Barbaři přát, když před následnou přesilovou hrou vedli 2:1, jenže to by asi nebyli oni, aby za ni, nestihli obdržet branku. A mohlo být ještě hůř, jenže z nařízené penalty hostující Dufka nepřekonal Holuba, který držel náš celek nad vodou. Banda dokázala vzdorovat barbarskému vzrůstajícímu tlaku. Náš tým uchyloval k závěrečnému náporu, po faulu na Zelinku následovala standratní situace z níž padla branka. Ovšem branka do brány Jana Holuba, po střele Střelce do živé zdi a následném brejku. Barbaři poprvé v sezóně poznali hořkost  porážky - 2:4 FC Banda St. Město.

Před druhým zápasem měli naši borci o motivaci navíc před zraky barbarského bosse V. Vaďury. Jak už bylo řečeno na úkor regenerace dorazili z náročného tréninku včas trio: Malý, Prajza a Ohnutek. Vystužení zadních řad a obohacení útočné kreativy bylo na místě. Ve zcela jednoznačném průběhu utkání barbaři deklasovali Bálešáky vysoko 8:2. Nejvetší "spalovač" šancí Karel Bělíček, v utkání proti Bandě, si pošetřil trochu střeleckého prachu a upřednostnil ho na zápas s Bálešáky v podobě hattricku. Dále skórovali Horák, Malý, Střelec a 2x Zelinka Adam. Konečný výsledek: AVE Bar Bar vs. Bálešáci 8:2 !

Barbaři si v tabulce pohoršili a zatím hájí druhou pozici za Terasou Velehrad. Až 19. prosince bude hráno další a taky poslední kolo nádstavbové části před playoff. V něm se utkají právě s vedoucím týmem z Velehradu a se třetím týmem tabulky FC Labužníky, kde jako již tradičně půjde o velice pikantní souboj.

Tabulka po 1. kole nádstavbové části pro PLAYOFF:

 

Zpět