Futsalová liga 2013/2014 - VI. kolo: Barbaři ovládli DERBY. Labužníky sestřelil Tomáš Zajíc.

04.01.2014 17:57

V předvánočním a zároveň posledním kole základní části se barbaři střetli nejprve s druhým celkem Deportivem Kostelany.
Tento celek barbaři zdolali pouze jednou, a to v loňském semifinále na pokutové kopy. Do sestavy barbaru se neočekávaně vrátil Ohnutek mladší a také očekávaná posila Tomáš Zajíc.

Už od začátku zápasu přistoupil AVE Bar Bar k zápasu odlišně než k těm předchozím a vyzkoušel novou herní formu powerplay či-li s jedním hráčem v poli navíc. Tuhle riskantní taktiku barbaři zvládli na výbornou. Už od první minuty barbar obstřeloval soupeřovu bránu ze všech možných pozic. První hráč, který se zapsal do střelecké listiny byl Lukáš Malý, doposud nejvíce střílející hráč mimo bránu - 1:0. Deportivo stačilo snížit pár vteřin po obdržené brance - 1:1. Tahle gólová střela byla také úplně poslední střelou Deportiva. Do vedení se dostal barbar po projektilu bodlem Tomáše Zajíce a na konečných 3:1 zvýšil Jan Holub, kterého svou nahrávkou nepřehlédl Ohnutek mladší. AVE Bar Bar od počátečního hvizdu dominoval na hřišti ve všech směrech. "Naše hra byla opravdu bezmocná" uznal v nachmelených hodinách hráč Deportiva.

Další ligové derby na obzoru. Celkově šlo již o čtvrté ligové derby. Vedoucí rival skupiny "B" - FC Labužníci se představili v nejkvalitnějším možném složení, co jejich mančaft nabízí, včetně brankářské jedničky Martina Smětáka.

S počátečním respektem k soupeři barbaři nezvolili tutéž herní taktiku, jako v předchozím utkání a do brány poslali rekreační dvojku Jana Holuba. Netrvalo to dlouho a barbar šel do vedení. Tomu předcházely tři brilantní zákroky labužnického brankáře, ovšem ten čtvrtý už byl gólový, když po střílející nahrávce Zelinky usměrnil míč mezi tři tyče Ohnutek starší - 1:0. Jako tomu je každý rok, náboj a touha po vítězství vyzařovala ze všech hráčů v poli i na lavičce. Labužníci stačili do poločasu nejenom vyrovnat, ale i otočit vývoj skóre na svoji stranu na rozdíl dvou branek - 1:3. Barbaru nezbývalo nic, než jen riskovat a vsadili tak vše na jednu kartu. Brankář byl vyhnán z brány a roli poslední vzal na sebe Ohnutek starší. Okamžik, který se znamenitě vyplatil. Barbaři diktovali hru, uváděli tempo hry, vytyčovali posun labužnický hráčů, zkrátka, co si barbar usmyslel, to měl. Vyvrcholení toho všeho bylo strhnutí skóre na stranu barbaru během 240 vteřin hattrickem Tomáš Zajíce - 4:3. Hned se barbarům dýchalo lépe. Dílo dokonal svou sedmou brankou v sezóne Adam Zelinka - 5:3. AVE Bar Bar si připsal celkově druhé ligové vítězství  a vylepšuje si vzájemnou bilanci s tímhle odvěkým rivalem.

Po velmi zdařilém výkonu se barbaři vyšplhali na samotnou špičku skupiny B a napodobili své počínání z loňské sezóny.

Sestava:
Holub - Ohnutek ml., Malý - Ohnutek st. - Svízela, Zajíc, Zelinka

 

 

Zpět