FALCON CUP 2013 + VIDEO: Osmifinále bylo pro barbary konečnou

10.12.2013 22:40

Barbar prošel ze základní skupiny do playoff se 6 body. Pouze dvě utkání dotáhl barbar do vítězného konce. Nejvydařenější utkání výsledkově i herně se jevilo proti týmu ze Slovenska z Nové Baňe. V přímém souboji o osmifinále barbar vyhrál 4:0, poslal tak tým z Nové Baně zpátky na Slovensko. Neefektivnost v zakončení bylo hlavní příčinou střeleckého půstu v ostatních zápasech skupiny.

Do osmifinále se barbaři dostali z posledního čtvrtého postupového místa. Paradoxně barbaři získali o bod méně než v minulém nepostupovém ročníku. Osmifinálovým soupeřem barbaru byl opět tým ze Slovenska, tým známý pod názvem Anonymní Alkoholici Levice. 

Svižné, velice vyrovnané, pro diváky atraktivní utkání bylo ozdobou osmifinálových duelů. Levice měla ze začátku utkání navrh. Potvrdilo to brankou z dorážky, kterou musel Jan Holub konečky prstů vytáhnout na břevno, ovšem dorážka už mířila mezi tři tyče. Po brance se barbar dostával více do hry a vytvořil si řadu slušných příležitostí. Největší měl Jan Bartoš po zaváhaní brankáře, kde se tak ocitnul osamocen před bránou a v souboji z očí do očí se slovenským brakářem vyšel jako poražený. Potrestání tak bylo na cestě. Po výhozu brankáře přes celé hřiště jen uhlazeně posunul nejmenší hráč Levic míč do brány, bylo to v místě, kde si náš brankář měl sjednat respekt. Jestli barbaři na turnaji vynikali v něčem mnohem více než ostatní soupeři, tak to bylo rozhodně v počtu odehraných "powerplay". Zbývalo sice spoustu času do konce utkání, ale barbaři neváhali. Vydařilo se tak, až 2 minuty před koncem. Barbarům se podařilo dobře rozpohybovat slovenskou obranu a přihrávkou Ohnutka z pravé strany hřiště, kterou vědomě pouštěl Bartoš, zakončoval z metrové vzdálenosti Zelinka. Po soupeřově rozehrávce barbar okamžitě atakoval a získal ihned míč. Zbývala poslední minuta utkání a barbar trpělivě kombinoval. Když už zbývalo pár vteřin, duo Suchý, Sadílek rozjelo závěrečnou akci, na jejímž konci byl Zelinka, ten však ve vypjatém okamžiku plné nervů pověst střelce nepotvrdil. 

Turnaj zcela suveréně ovládl tým Security Group Košice.

Výsledky základní skupiny:

SK Griffins 98 Prostějov – AVE Bar Bar 3:1 (B: Prajza)
AVE Bar Bar – DN Legends 1:0 (B: Suchý)
KSF DOXX Žilina – AVE Bar Bar 2:0
Pittbul Nová Baňa – AVE Bar Bar 0:4 (B: Sadílek, Suchý, Prajza, Bartoš
Bílý Balet – AVE Bar Bar 1:0

Výsledky osmifinále:

Levice – AVE Bar Bar 2:1 (B: Zelinka)

  

Zpět