EMDe CARs CUP - Štěpánský turnaj 2013: Barbaři prolomili tříleté osmifinálové prokletí a vystoupali na bronzový stupínek !!! Junioři při své premiéře skončili v osmifinále ...

04.01.2014 21:48

Los přisoudil barbarskému a-týmu na pohled atraktivní skupinu, jenže není všechno zlato, co se třpytí, týmy: Nedachlebic, Veselí nad Moravou a Vosy Olomouc byly našlapané hráči z předních českých lig nebo také ze známých reality show. Ještě atraktivnější skupinu vyfasovala juniorka barbaru tedy AVE Bar Bar 2013: Royal Pharma(Imperial Media), Terasa Bar a FC Dejnambura.

Základní skupina:
1. zápas a-tým: CHKO Nedachlebice vs. AVE Bar Bar 1:1 (Zelinka)
Vstup do turnaje měl být pro barbary příslibem. Dorostenci Nedachlebic posílení Jugasem z Příbrami a několika hráči Fastavu Zlín nepřijeli hrát druhé housle, ale právě naopak. Hra byla plná krásných kombinačních akcí, které museli potěšit oko nejednoho diváka. V zahazování šancí se postupně vystřídali Sadílek, Zelinka, Ohnutek či Svízela. Branek se fanoušci dočkali až ke konci utkání, kdy si Zelinka vybojoval míč na vlastní polovině a po krátkém vedení bodlem strhl vedení na stranu barbarů - 0:1. Už se zdálo, že si barbaři připíší na své konto první výhru. Jenže jeden z posledních protiútoků dokázal soupeř využít poněkud šťastnou a zejména tečovanou střelou, na kterou byl krátký i jindy suverénní Jakub Galář - 1:1.

1. zápas junioři: AVE Bar Bar vs. Royal Pharma 2:3 (Vinkler, Zajíc)
Do utkání junioři vstoupili velmi dobře a brzy se zásluhou Vinklera dostali do jednogólového vedení. Bohužel po individuálních chybách během 4 minut barbaři 3x inkasovali. V čase 13:35 se po individuální akci prosadil Zajíc a snížil na 3:2. Pár vteřin  před závěrečným hvizdem se objevil po chytré akci Zajíce a Suché sám před branařem Erik Vinkler avšak v gólové pozici mířil vysoko nad.

2. zápas a-tým: AVE Bar Bar vs. Knights Veselí nad Moravou 3:1 (Horák, Svízela, Malý)
Pokud chtěli barbaři pomýšlet na postup do hlavní sportovní haly, tedy osmifinále, tak museli bezpodmínečně zvítězit.
V šatně si tým řekl pár slov a bojového ducha semkl boss Vaďura. Žlutočerní bohové, jak zní jedna z mnoha přezdívek uherskohradištských borců, na soupeře vlítli a po chytré nahrávce Zelinky uklidil míč do brány agilně hrající Horák - 0:1. Poté se na hřišti začali dít věci, jeden z domácích hráčů neunesl chytré, dalo by se spíše říci, že vychcané skórování Horáka a po slovní přestřelce přišly na řadu i pěsti, po kterých se oba hráči pakovali do šaten. V poměru 5:1 vyšel vítězně barbarský rváč a pitbull Martin Horák. Dvě minuty se tedy hrálo 3 na 3 a to více svědčilo barbarům. Barbar skóroval po rychlé krásné kombinační akci, jmenovitě Sanka C. nebo-li Jakub Svízela. Veselí, které ve svém prvním zápase porazilo favorita skupiny Vosy Olomouc, tak bylo na kolenou, na konci zápasu už jen kosmeticky upravili výsledek a barbar si připsal potřebnou první výhru.

2. zápas junioři: Terasa Bar vs.  AVE Bar Bar 0:1 (Zajíc)
Za tento velmi vyhrocený a důležitý zápas si tento mladý a nezkušený  tým zaslouží obrovskou pochvalu. Do utkání byli junioři pasováni jako outsideři, ale na hřišti to tak nevypadalo. Organizovaná hra a zodpovědná obrana to byl hlavní faktor úspěchu. V 7. minutě se postavil k volnému přímému kopu Tomáš  Zajíc, tvrdou ranou podstřelil zeď a otevřel skóre utkání. Terasa zvýšila obrátky a začala ukazovat, svou roli favorita. Především díky skvělým zákrokům brankáře Janečky mohli téměř jistě slavit barbaři postup ze skupiny. Mladí barbaři měli podporu v hledišti na své straně, především díky a-týmu, který si ve volné chvilce odskočil a neúnavně povzbuzoval tyhle mladé naděje.

3. zápas a-tým: Vosy Olomouc vs. AVE Bar Bar 2:3 (Ohnutek, Svízela, Šumulikoski)
Avečko posílil známý makedonský reprezentant Veliče Šumulikoski, který po hodině hledání haly konečně dorazil a hlavní měrou přispěl k vítězství, které se nerodilo vůbec lehce.  Po nerazantní střele Zelinky , Vosy zužitkovali rychlý protiútok a ujali se vedení - 1:0, Poté barbaři hru otevřeli a Vosy mohli přidat druhý rozhodující gól, jenže ten nepřišel. Barbaři trpělivě kombinovali a v krátkém časovém sledu nejprve vyrovnal střelou z otočky Ohnutek - 1:1. A následně skóre otočil na stranu žlutočerných Jakub Svízela - 1:1. Vosy sice šťastně srovnali na 2:2, ale to už bylo z jejich strany vše. Naopak barbar nepolevil a po faulu na Svízelu, rozehrával volný kop Ohnutek a krásným lobem našel Šumulikoského, který neméně krásným volejem trefil pravý horní roh branky - 2:3. Konce zápasu už nic nenabídl a barbaři postoupili ze skupiny z 1. místa.

3. zápas junioři: AVE Bar Bar vs. FC Dejnambura 4:0 (Martinka, Suchý, Ohnutek, Zajíc)
Zápas, který junioři museli vyhrát za každou cenu, aby tak utvrdili svůj postup proti papírovému outsiderovi skupiny. Do prvních dvou obrovských šancí se dostal právě náš soupeř avšak skvěle chytající Janečka nedopustil překvapení. Po delším držení míče se uvolnil Martinka a otevřel skóre utkání. Na hře barbaru to bylo okamžitě znát a po zbytek zápasu se hrálo prakticky na jednu bránu. Do střelecké listiny se následně zapsali Suchý, Ohnutek ml., Zajíc a definitivně potvrdili postup ze skupiny z 2. místa.

Osmifinále:
EMDe CÁRs vs. AVE Bar Bar "A" 0:2 (Ohnutek, Horák)
Emde Cars tvořen hráči z juniorky Slovácka, Jablonce nebo Znojma. Rozdali si to tak dva věkově vyrovnané týmy. Zápas neměl favorita, ale do utkání lépe vstoupili barbaři, kdy už po 10 vteřinách hry Horák vybídl patičkou Ohnutka a ten svůj sólový nájezd zakončil zbrkle a mimo. To, ale předznamenalo průběh utkání, barbaři pozorně bránili a šťastně rozehraný přímý kop Ohnutka skončil za zády Ševčíka - 0:1. Za pár minut bylo ještě veseleji, když střelou z dálky prověřil domácího brankáře Lukáš Malý a nikým nehlídaný Horák dopravil míč za brankovou čáru - 0:2. Barbaři soupeře do ničeho nepustili, a tak usnadnili práci brankáři Galářovi, který si připsal na svůj účet své první čisté konto na turnaji. Barbaři tímto zápasem prolomili osmifinálové prokletí Štěpánského turnaje a po nekonečných třech letech postoupili do čtvrtfinále.

AVE Bar Bar "junioři" vs. Mistři Uherský Brod 0:1
Barbaři působili na hřišti trošku nudným dojmem, nedrželi míč,  jak by si představili, nedostávali se tolik do gólových příležitostí, bylo to dané zejména opatrnou taktikou, která se vůbec nevyplatila. Po ztrátě míče a následného faulu, vyfasoval Tomáš Zajíc diskutabilní žlutou kartu a barbar šel do oslabení. Než se naši junioři stačili zformovat, tak ukazatel skóre svítil v neprospěch barbaru. Barbaru nezbývalo nic jiné, než vrhnout všechny síly do ofenzivy. Během toho přišel tvrdý a ošklivý zákrok na Martinku, který měl byt potrestán minimálně žlutou kartou a vzkřesat tak juniorům naději. Sudí Botek, to tak bohužel neviděl. AVE Bar Bar 2013 nebo-li junioři tak převzali štafetu v podobě osmifinálového prokletí po svém seniorském a-týmu.

Čtvrtfinále:
AVE Bar Bar vs. Mistři Uherský Brod 2:1 (Horák, Svízela)

Soupeř pro čtvrtfinále duel vyšel z dvojice Mistři UB a barbarské juniorky, vyrovnaný a pohledný zápas však rozhodl uherskobrodský Valášek z nemožného úhlu. Tudíž a-tým se postavil Mistrům z UB. Zápas dostal náboj hned v 1. minutě, když horák z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. O chvíli později popravčí juniorky vyrovnal překrásnou dalekonosnou střelou z voleje do šibenice -1:1. Když do třetice zmiňovaný hráč hostí Valášek u postranní čáry ztratil v souboji se Zelinkou míč a ten jej poté předložil před prázdnou bránu Svízelovi, bylo postaráno o vedoucím a zároveň postupový gól - 2:1.

Semifinále:
AVE Bar Bar vs. Bafana Bafana 2:2 - po pen. 2:3 ( 2x Sadílek)
Na tento straňanský tým narazili barbaři loni v osmifinále a brankou huška 15 vteřin před koncem prohráli 0:1. No a tentokrát horkokrevní Straňané slavili svoji první branku už v 15 vteřině - 0:1. Poté čtyři minuty v kuse barbaři drželi bafanu semklou na jejich vlastní polovině a jedna střela střídala druhou, a stále víc unavenější bafana po téhle drtivé fázi nemohla vystřídat. Vysvobození Straňany přišlo, když se konečně trefeil Sadílek a bafana mohla po 4 minutách tlaku střídat - 1:1. A jak barbaři začali, tak i pokračovali. Drželi soupeře v neustálé křeči, jak se lidově říká, soupeř byl jako na kolotoči.Obrat začal a dokonal Sadílek - 2:1. Ohnutek, Sadílek a Horák se pak dále předháněli v neproměněných šancí, kterých později litovali. Když běžela poslední minuta utkání Malý nabídl míč ke skórování Zelinkovi,  ten si položil i brankáře, jenže na čáře zastavil míč hostující hráč, který rozjel poslední brejk zápasu a co čert nechtěl, vyrovnání bylo na světe - 2:2. K penaltám se postavili postupně Ohnutek, Horák a 2x Zelinka, první a poslední  jmenovaný svou rozhodující druhou penaltu však neproměnil. "Chalani musím dôjsť pre peňaženku a vytiahnuť z tama liter za ten kolotoč" ani tyto slova straňanského špílmachra nezahřála.

Pokutové kopy o 3. místo lépe zvládli barbaři než-li futsalisté z Otrokovic. Jako nejlepší hráč celého turnaj byl vyhlášené barbarský kanonýr Lukáš Sadílek. V nejprestižnějším halovém turnaji na Moravě, i přes velice smolné semifinálové utkání, brali barbaři bronz jako úspěch.

Sestava AVE Bar Bar a-tým:
Galář - Horák, Malý, Šumulikoski - Ohnutek - Sadílek, Svízela,Zelinka

Sestava AVE Bar Bar 2013 juniorka:
Janečka - Holík, Martinka, Ohnutek, Suchý - Hlavatý, Machalík, Vinkler, Zajíc

Zpět

EMDe CARs CUP 2013

/album/vyhlasovani/img-0056-jpg/ /album/vyhlasovani/img-0082-jpg/ /album/vyhlasovani/img-0087-jpg/ /album/vyhlasovani/img-0088-jpg/ /album/vyhlasovani/img-0091-jpg/ /album/vyhlasovani/img-0092-jpg/ /album/vyhlasovani/kde-mas-lytka-zeli-jpg1/ /album/vyhlasovani/ohny-motac-jpg1/ /album/vyhlasovani/zeli-necum-jpg1/ /album/vyhlasovani/a1-jpg/ /album/vyhlasovani/a2-jpg/ /album/vyhlasovani/a3-jpg/ /album/vyhlasovani/a4-jpg/ /album/vyhlasovani/a5-jpg/ /album/vyhlasovani/a6-jpg/ /album/vyhlasovani/a7-jpg1/ /album/vyhlasovani/a8-jpg1/ /album/vyhlasovani/a9-jpg1/ /album/vyhlasovani/a10-jpg1/ /album/vyhlasovani/a11-jpg1/

Semifinále - pokutové kopy (vs. Bafana Bafana)

Pokutové kopy o 3. místo (vs. Internacionale Otrokovice) a závěrečné vyhlašování.